Catatan Terkini

Bingkisan dari Madinah kembara umrah baru-baru ini bersama Syaza Travel & Tours Sdn Bhd. Disiarkan di TV1 setiap Sabtu dan Ahad sepanjang Ramadan ini. Merupakan sebuah Travelog Kembara Umrah yang menarik untuk dikongsikan bersama dengan harapan dapat memberi panduan kepada bakal tetamu Allah dan juga menarik minat penonton untuk mendatangi Tanah Suci Mekah dan Madinah...
Read More
Perkhidmatan istimewa kami kepada para jemaah wanita yang mungkin tidak terdapat didalam pakej sebahagian agensi lain adalah khidmat Mutawif wanita di Raudah ( mutawif pengiring sepanjang perjalan umrah merupakan lelaki yang tidak dibenarkan masuk ke kawasan Raudah Wanita) . Umum tahu untuk memasuki kawasan ini yang digelar sebagai “Taman Syurga” adalah sukar dengan ramainya jemaah...
Read More
Crans dan Montana yang berada pada ketinggian 4,985 kaki ( 1,494 m), adalah pusat peranginan ski berkembar dan merupakan satu lagi resort ski yang terbesar dan terkenal bertaraf dunia di Switzerland. Crans – Montana didakwa sebagai dataran tinggi yang sentiasa cerah di Valais, menghadap selatan lembah Rhone dengan panorama yang menakjubkan kerana terdapatnya banyak puncak...
Read More
Montreux, Switzerland Melancong ke Switzerland memang menarik walaupun hanya sekali, ia dapat memberi kenangan dan pengalaman bermakna kepada pengunjungnya. Negara Alpine itu juga tidak dinafikan dapat melapangkan fikiran kerana tarikan alam semula jadinya cukup cantik sekali serta mengagumkan, manakala udara sekitarnya bersih dan segar. Keluasan negara itu lebih kurang 41,285 km persegi dan kira-kira dua...
Read More
VIENNA, AUSTRIA Kota terkenal Vienna adalah merupakan UNESCO World Heritage Site dan juga terkenal sebagai City of Music. Pengemar musik klasik pasti kenal dengan Mozart dan Beethoven yang berasal dari Vienna. Kota Vienna  dipenuhi bangunan klasik ratusan tahun. Vienna telah beberapa kali menerima anugerah utama “Quality of Living” mengalahkan beratus bandar utama lain yang menyertai. Bandarnya bersih dan teratur...
Read More
1 4 5 6 7 8 9

Kategori

Arkib

Testimoni

  • Pihak kami amat berpuas hati dengan setiap urusan dan perjalanan umrah kami bermula dari pendaftaran umrah sehinggalah kami selesai mengerjakannya dan selamat kembali ke tanahair.Ini adalah pengalaman pertama kami ke Tanah Suci dan Alhamdulillah dengan khidmat cemerlang yang disediakan oleh pihak Syaza. Overall memang kami sangat2 berpuas hati dan pastinya jika diberi kesempatan dan peluang untuk ke sana lagi kami takkan ragu2 untuk menggunakan khidmat Syaza Travel.

    Wan Mohd Naziran Wan Taib
    Umrah 29 Mei 2015
  • Salam Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,Saya & suami nak ucapkan byk terimakasih kpd Hajjah & Uztaz. Bersyukur sgt dpt menjlnkan ibadat umrah dgn mudah kerana pertolongan Allah serta dibantu oleh petugas-petugas Syaza. Kita doakan Syaza terus berkembang maju. Dan kalau ada rezeki boleh pergi umrah dgn Syaza lagi di masa hadapan.

    Rohani Ibrahim
    Umrah 12 Dis 2016
  • Salam Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,Salam Firah dan Zurin, Saya dan keluarga ingin mengucapkan terima kasih atas segala bantuan yang dihulurkan oleh pihak Syaza, terutamanya Firah sendiri, Tuan Haji dan Hajah, Zurin dan semua staf dan mutawif di Mekah dan Madinah. Secara keseluruhan, semuanya sangat memuaskan, Alhamdulillah. Saya doakan Syaza terus maju, insyaAllah

    Hj Yusuf
    Umrah 27 Aor 2017
  • Assalamualaikum wbt. Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,

    Terima kasih. I and the family enjoyed the recent umrah trip with the group.Chief Shahrein has been very helpful; tolong sampaikan salam terima kasih saya dan keluarga juga kepada beliau. InsyaAllah kita jumpa lagi di masa hadapan.

    Syed Rozhan Syed Hassan
    Umrah 01 Feb 2015
  • Alhamdullillah, kami selamat pergi dan pulang ke tanah air dan kami benar-benar selesa dan gembira mengerjakan Umrah dan Ziarah bersama Syaza Travel. Terima kasih diatas segala budi baik pihak Syaza. Semoga Allah memberkati dan memajukan lagi Syaza Travel.

    Sukri Muhamad
    Umrah 27 Apr 2017
  • Alhamdullilah, Syaza Travel did a very good job during my umrah journey recently. Almost every matters was well taken care by Syaza personnel, from departure until landed. I would like to thanks a lots to both of Syaza founder ( Hj Amran n Hjh Zarina ) which they were together with us during perform the umrah. I wish a best of luck to Syaza Travel with your serious efforts and sincere dedication, you were sure to succeed. Congratulations, well done. May you always keep up the good work and may Allah bless you always

    Yuzaidey Bin Abdullah
    Umrah 13 Jul 2014
  • Assalamualaikum pn hjh.apa kbr?lupa nk ucap jutaan trima kaseh sbb byk tlg kmi dlm trip syaza 14-25hb baru2 ni.mmg the bestla..sempat msj fiza je aritu.bsyukur sgt dtemukn dgn travel agensi syaza yg sgt baik,service tbaik.semoga Allah melimpahkn kemualiaan dan rahmat pda sluruh ahli n kluarga syaza travel.amenn??

    Asniati Binti Hamide
    Umrah 14 Dis 2017
  • Alhamdulillah dan syukur kepada Syaza Travel, mutawif Ustaz Sani, Ustaz Amran, Ustaz Amir, Ustaz Ramzi…
    Terima kasih kpd syaza and the team yg sangat komited dan ikhlas menjaga kebajikan jemaah. Semoga Allah rahmati kalian dan jemaah 14/2017 di dunia dan akhirat.
    Semoga kita dijemput lagi menjadi tetamu Allah.
    Maaf kekurangan kami ketika bersama….tqvm

    Mohd Said Bin Embong
    Umrah 14 Dis 2017
  • Syukur selamat sampai ke Malaysia selepas melalui misi ibadah dan penyucian jiwa di Madinah dan Mekah. Jutaan terima kasih kepada Ust Azhar dan Syaza Travel Sdn Bhd, serta rakan2 umrah. Semoga Allah menerima segala ibadah dan doa kita, mohon maaf jika ada salah silap. Jika ada apa2 majlis kesyukuran selepas ini, sudilah menjemput untuk terus bersilaturrahim. T.kasih semua, wassalamualaikum wrt. wbt.

    Wan Nudri
    Umrah 7 Dis 2017
  • Terima kasih kpd ustaz azhar, ustaz zaki n pengurusan syaza kerana memberi perkhidmatan terbaik utk kami semua. semoga Allah membalas dgn ganjaran pahala dan doa kami dan ibadat disana di makbul oleh Allah Inshaalah

    Yusri
    Umrah 7 Dis 2017
  • Alhamdulillah… Allah permudahkn urusan kita… semua ni adalah ats kerjasama pihak syarikat syaza yg sgt byk mmbantu saya… dan merupakan satu2nye syarikat yg prnah saya sertai mudah berurusan dan menjaga kpntingan jemaah…. pihak pngurusan syaza hj imran dan hjh zarina memg terbaik…. dibantu juga hj hamde dan hj ramzee serta jemaah semua yg sgt memahami… ini membuatkan kita boleh kekal mnjadi satu kluarga….
    1425 ???

    Ustaz Sani
    Umrah 14 Dis 2017
  • Saya juga ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kpd pengurusan Syaza Travel yang memberikan pengurusan terbaik..mutawwif ust sani yg banyak membantu dan membimbing jemaah..para jemaah yang sporting dan memberi kerjasama yg baik..mudah mudahan umrah kita diterima oleh allah..dan dijemput lagi menjadi tetamunya..saya mohon ampun maaf jika ada salah dan silap sepanjang perjalanan umrah kita 14-25 dis..
    Moga ikatan ukhwah terus berkekalan..amin

    Ustaz Amir
    Umrah 14 Dis 2017
  • Assalamualaikum tn Hj, terimakasih dan tahniah pada pengurusan jemaah umrah syarikat tuan haji. Alhamdulillah semuanya lancar dan perkhidmatan yg baik termasuk perkhidmatan mutawwif. Small hiccups tu biasa la, mana2 pun ada. Teruskan tn haji, moga diberkati AlLah SWT

    Mohd Effendy Bin Mat Aris
    Umrah 31 Jan 2018

Newsletter

Tempah Hotel anda di Makkah the Madinah dalam talian. Tiada kos tempahan. Harga hebat. Baca Ulasan Tetamu Sahaja · Dapatkan Pengesahan Segera · Jaminan Harga Terbaik

Booking.com

Video Terbaru

/Lihat Lagi