Catatan Terkini

Untuk jemaah yang pertama kali pergi umrah mungkin tertanya-tanya apakah dokumen-dokumen yang perlu disediakan oleh mereka untuk proses pengeluaran visa umrah supaya ianya tidak tergendala. Disediakan disini keperluan-keperluan tersebut untuk rujukan. Sila bertanya kepada pihak kami jika tidak berapa jelas tentang syarat-syarat tersebut. DOKUMEN DAN SYARAT-SYARAT PERMOHONAN VISA UMRAH 1.       Passport antarabangsa, masih boleh digunakan dalam...
Read More
MasyaAllah lagu ini sangat menyentuh jiwa dan tidak jemu untuk didengar berulang-ulang kali. Admin tidak tahan menahan sebak dan mengalir airmata sederas-derasnya besama ramai para jemaah lainnya bilamana mutawif muda kami Ustdz Hifzi mengalunkan talbiah bersama-sama para jemaah dengan melodi nasyed ini. Sepanjang perjalanan dari Bir Ali ke Mekah suasana sangat-sangat hening dan syahdu dan...
Read More
Urusan tiba atau pulang melalui Terminal Haji di Jeddah amat mencabar lagi sulit terutamanya bagi jemaah yang baru atau sudah berumur. Ini kerana semua petugas yang berada di Mekah dan Jeddah dilarang memasuki Terminal Lapangan Terbang Haji Jeddah untuk semua jenis urusan kecuali para jemaah sahaja atau individu yang mempunyai kebenaran khas seperti petugas lapangan...
Read More
Temu bual bersama BizMalaysia mengenai aktiviti syarikat.
Read More
1 7 8 9

Kategori

Arkib

Testimoni

  • Pihak kami amat berpuas hati dengan setiap urusan dan perjalanan umrah kami bermula dari pendaftaran umrah sehinggalah kami selesai mengerjakannya dan selamat kembali ke tanahair.Ini adalah pengalaman pertama kami ke Tanah Suci dan Alhamdulillah dengan khidmat cemerlang yang disediakan oleh pihak Syaza. Overall memang kami sangat2 berpuas hati dan pastinya jika diberi kesempatan dan peluang untuk ke sana lagi kami takkan ragu2 untuk menggunakan khidmat Syaza Travel.

    Wan Mohd Naziran Wan Taib
    Umrah 29 Mei 2015
  • Salam Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,Saya & suami nak ucapkan byk terimakasih kpd Hajjah & Uztaz. Bersyukur sgt dpt menjlnkan ibadat umrah dgn mudah kerana pertolongan Allah serta dibantu oleh petugas-petugas Syaza. Kita doakan Syaza terus berkembang maju. Dan kalau ada rezeki boleh pergi umrah dgn Syaza lagi di masa hadapan.

    Rohani Ibrahim
    Umrah 12 Dis 2016
  • Salam Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,Salam Firah dan Zurin, Saya dan keluarga ingin mengucapkan terima kasih atas segala bantuan yang dihulurkan oleh pihak Syaza, terutamanya Firah sendiri, Tuan Haji dan Hajah, Zurin dan semua staf dan mutawif di Mekah dan Madinah. Secara keseluruhan, semuanya sangat memuaskan, Alhamdulillah. Saya doakan Syaza terus maju, insyaAllah

    Hj Yusuf
    Umrah 27 Aor 2017
  • Assalamualaikum wbt. Liena / Aini / Tuan Hj Amran & Hajjah,

    Terima kasih. I and the family enjoyed the recent umrah trip with the group.Chief Shahrein has been very helpful; tolong sampaikan salam terima kasih saya dan keluarga juga kepada beliau. InsyaAllah kita jumpa lagi di masa hadapan.

    Syed Rozhan Syed Hassan
    Umrah 01 Feb 2015
  • Alhamdullillah, kami selamat pergi dan pulang ke tanah air dan kami benar-benar selesa dan gembira mengerjakan Umrah dan Ziarah bersama Syaza Travel. Terima kasih diatas segala budi baik pihak Syaza. Semoga Allah memberkati dan memajukan lagi Syaza Travel.

    Sukri Muhamad
    Umrah 27 Apr 2017
  • Alhamdullilah, Syaza Travel did a very good job during my umrah journey recently. Almost every matters was well taken care by Syaza personnel, from departure until landed. I would like to thanks a lots to both of Syaza founder ( Hj Amran n Hjh Zarina ) which they were together with us during perform the umrah. I wish a best of luck to Syaza Travel with your serious efforts and sincere dedication, you were sure to succeed. Congratulations, well done. May you always keep up the good work and may Allah bless you always

    Yuzaidey Bin Abdullah
    Umrah 13 Jul 2014
  • Assalamualaikum pn hjh.apa kbr?lupa nk ucap jutaan trima kaseh sbb byk tlg kmi dlm trip syaza 14-25hb baru2 ni.mmg the bestla..sempat msj fiza je aritu.bsyukur sgt dtemukn dgn travel agensi syaza yg sgt baik,service tbaik.semoga Allah melimpahkn kemualiaan dan rahmat pda sluruh ahli n kluarga syaza travel.amenn??

    Asniati Binti Hamide
    Umrah 14 Dis 2017
  • Alhamdulillah dan syukur kepada Syaza Travel, mutawif Ustaz Sani, Ustaz Amran, Ustaz Amir, Ustaz Ramzi…
    Terima kasih kpd syaza and the team yg sangat komited dan ikhlas menjaga kebajikan jemaah. Semoga Allah rahmati kalian dan jemaah 14/2017 di dunia dan akhirat.
    Semoga kita dijemput lagi menjadi tetamu Allah.
    Maaf kekurangan kami ketika bersama….tqvm

    Mohd Said Bin Embong
    Umrah 14 Dis 2017
  • Syukur selamat sampai ke Malaysia selepas melalui misi ibadah dan penyucian jiwa di Madinah dan Mekah. Jutaan terima kasih kepada Ust Azhar dan Syaza Travel Sdn Bhd, serta rakan2 umrah. Semoga Allah menerima segala ibadah dan doa kita, mohon maaf jika ada salah silap. Jika ada apa2 majlis kesyukuran selepas ini, sudilah menjemput untuk terus bersilaturrahim. T.kasih semua, wassalamualaikum wrt. wbt.

    Wan Nudri
    Umrah 7 Dis 2017
  • Terima kasih kpd ustaz azhar, ustaz zaki n pengurusan syaza kerana memberi perkhidmatan terbaik utk kami semua. semoga Allah membalas dgn ganjaran pahala dan doa kami dan ibadat disana di makbul oleh Allah Inshaalah

    Yusri
    Umrah 7 Dis 2017
  • Alhamdulillah… Allah permudahkn urusan kita… semua ni adalah ats kerjasama pihak syarikat syaza yg sgt byk mmbantu saya… dan merupakan satu2nye syarikat yg prnah saya sertai mudah berurusan dan menjaga kpntingan jemaah…. pihak pngurusan syaza hj imran dan hjh zarina memg terbaik…. dibantu juga hj hamde dan hj ramzee serta jemaah semua yg sgt memahami… ini membuatkan kita boleh kekal mnjadi satu kluarga….
    1425 ???

    Ustaz Sani
    Umrah 14 Dis 2017
  • Saya juga ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kpd pengurusan Syaza Travel yang memberikan pengurusan terbaik..mutawwif ust sani yg banyak membantu dan membimbing jemaah..para jemaah yang sporting dan memberi kerjasama yg baik..mudah mudahan umrah kita diterima oleh allah..dan dijemput lagi menjadi tetamunya..saya mohon ampun maaf jika ada salah dan silap sepanjang perjalanan umrah kita 14-25 dis..
    Moga ikatan ukhwah terus berkekalan..amin

    Ustaz Amir
    Umrah 14 Dis 2017
  • Assalamualaikum tn Hj, terimakasih dan tahniah pada pengurusan jemaah umrah syarikat tuan haji. Alhamdulillah semuanya lancar dan perkhidmatan yg baik termasuk perkhidmatan mutawwif. Small hiccups tu biasa la, mana2 pun ada. Teruskan tn haji, moga diberkati AlLah SWT

    Mohd Effendy Bin Mat Aris
    Umrah 31 Jan 2018

Newsletter

Tempah Hotel anda di Makkah the Madinah dalam talian. Tiada kos tempahan. Harga hebat. Baca Ulasan Tetamu Sahaja · Dapatkan Pengesahan Segera · Jaminan Harga Terbaik

Booking.com

Video Terbaru

/Lihat Lagi